Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Snij de ui in halve ringen en halveer de tomaten. Verhit de olie in een wok en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de ui toe en bak in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Breng op smaak met peper en zout en roer de helft van de kaas erdoor. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep 1/4 van de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
Stap 2
Schep de helft van de tagliatelle in de ovenschaal en verdeel de helft van de spinazie erover. Schep de rest van de tagliatelle erop en eindig met de rest van de spinazie. Verdeel de kookroom er gelijkmatig over. Bestrooi het geheel met de rest van de kaas. Leg de halve cherrytomaten erop en breng op smaak met peper. Zet de schotel ca. 15 min. in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Serveer direct.
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
Stap 2
Snij ondertussen de tomaten in kwarten. Snij het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Snipper de ui. Meng de tomaat, peper, koriander en ui tot een salsa. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en 2 el olie door de salsa. Breng eventueel op smaak met zout.
Stap 3
Meng het limoenrasp door de rijst. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de bosui in dunne ringetjes. Meng de komkommer en bosui door de rijst. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Stap 4
Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Serveer met de salsa en rijstsalade.